Co ostatnio mnie wku...yło na forum

Powrót do Hyde Park

Rozmowy na każdy temat, niekoniecznie o rowerach

Co ostatnio mnie wku...yło na forum

Postprzez jojas » 27 lut 2011, o 20:19

Ostatnio zirytowało mnie pewne zdarzenie na forum. Dotyczyło to pewnego postu, moim zdaniem dość irytującego a nawet można powiedzieć dla niektórych (nie mnie) obraźliwego. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie autorstwo. Otóż autorem tego postu był moderator. Ale czy na pewno? Może w konkretnej sytuacji występował jako forumowicz czyli zwykły uczestnik? W związku z tym mam pytanie: czy ktoś kto jest moderatorem którego obowiązują (moim zdaniem) wyższe jakościowo standardy moralne zachowań z powodu sprawowanej funkcji (ocenia przecież dopuszczalność zachowań innych uczestników i może podjąć w związku z tyn pewne działania) może w dogodnej dla siebie chwili obniżyć standardy do poziomu zwykłego forumowicza? Moim zdaniem nie. Otóż moderatorem podobnie jak i np: sędzią się jest a nie się bywa. Nie jest moim zamiarem sąd nad moderatorem ale jestem ciekawy opinii innych forumowiczów na temat tego typu zachowań. Po prostu jestem ciekawski. :)
jojas
Stały Bywalec

Zdjęcia: 837
Podziękował: 110
Otrzymał podziękowań: 458

Postprzez Panzerjager44 » 27 lut 2011, o 23:26

MÓJ POST MIAŁ WYGLĄDAĆ TAK:

"Ja w swoich postach nie odkryłem nic naprawdę obraźliwego, ale o tym jak napisałeś zdecydują forumowicze, bo ty chyba zdecydowałeś.
Twój cięty dowcip i inteligencja przyniosą wreszcie jakis trwały skutek, bo ja już niestety nie mam sił na to forum i oficjalnie się wycofuję. inaczej mowiac post ten jest kroplą która przelała czarę.
Adminów proszę o usunięcie mojego konta.

Cześć czołem wszystkim. Do zobaczenia na trasie. Hej !

----------------------------
Decyzja podjęta po solidnym nachmieleniu więc pewnie strasznie głupia, ale szczera. powiem jedno K...sko będzie mi tego forum brakować. Pewnie będe właził ale z pisaniem definitywny koniec."

Ponieważ poprosiła mnie osoba której bezgranicznie ufam na razie sie wstrzymam (admini nie kasujcie mnie od razu) ale naprawde nie wiem czy cos z tego będzie. Szkoda się tak poddać od razu ;)
Panzerjager44
-#OCT

Zdjęcia: 157
Podziękował: 258
Otrzymał podziękowań: 142

Postprzez 77maka77 » 28 lut 2011, o 00:21

to hyde park więc można pisać nie na temat.

Ja proponuję żebyśmy wszyscy poczekali ze spokojem aż stopnieje śnieg , zrobi się cieplej , asfalcik będzie czarny , zaświeci słoneczko . Wtedy będzie wiecej postów dotyczących wspólnych wycieczek i jazdy rowerem bo przecież głownie po to istnieje to forum. Zima to okres w którym jest mało słońca , a jeśli człowiek nie przebywa na słońcu to spada mu hormon radości , staje się wtedy znerwicowany , drażliwy , skory do zwady itp. Spróbujmy to przeczekać a myślę , że jak tylko zaświeci słońce to wszystko będzie dobrze bo każdy sobie przypomni jakie to fajne uczucie mknąć na swym rowerku przed siebie. Kurcze skurcz mnie złapał w nogę więc muszę iść rozmasować.........
77maka77
Stały Bywalec

Zdjęcia: 52
Podziękował: 65
Otrzymał podziękowań: 62

Postprzez karolbiegacz » 28 lut 2011, o 06:12

Panzerjager44 napisał(a):MÓJ POST MIAŁ WYGLĄDAĆ TAK:

"Ja w swoich postach nie odkryłem nic naprawdę obraźliwego, ale o tym jak napisałeś zdecydują forumowicze, bo ty chyba zdecydowałeś.
Twój cięty dowcip i inteligencja przyniosą wreszcie jakis trwały skutek, bo ja już niestety nie mam sił na to forum i oficjalnie się wycofuję. inaczej mowiac post ten jest kroplą która przelała czarę.
Adminów proszę o usunięcie mojego konta.

Cześć czołem wszystkim. Do zobaczenia na trasie. Hej !

----------------------------
Decyzja podjęta po solidnym nachmieleniu więc pewnie strasznie głupia, ale szczera. powiem jedno K...sko będzie mi tego forum brakować. Pewnie będe właził ale z pisaniem definitywny koniec."

Ponieważ poprosiła mnie osoba której bezgranicznie ufam na razie sie wstrzymam (admini nie kasujcie mnie od razu) ale naprawde nie wiem czy cos z tego będzie. Szkoda się tak poddać od razu ;)

Po co tak odrazu.
Miałem to samo ok dwa tygodnie temu.
I na forum nie zajrzałem ze trzy dni.
I mi przeszło.
Rada:
Nie czytaj wogóle przez trzy dni i wszystko wróci do normy.
Pamiętaj najlepsze są spotkania oko-w oko a nie wirtualnie.
karolbiegacz
-#KK24h

Zdjęcia: 41
Podziękował: 2095
Otrzymał podziękowań: 813

Postprzez Panzerjager44 » 28 lut 2011, o 08:03

karolbiegacz napisał(a):Nie czytaj wogóle przez trzy dni i wszystko wróci do normy.
Pamiętaj najlepsze są spotkania oko-w oko a nie wirtualnie.

Rada dobra, ale oczywiście nie wytrzmałem ;) Co do spotkań to jak zwykle o tym zapomniałem. Także póki co zostaje, ale z ale..... :)
Panzerjager44
-#OCT

Zdjęcia: 157
Podziękował: 258
Otrzymał podziękowań: 142

Postprzez jojas » 28 lut 2011, o 12:03

Mam kolejne pytanie. Czy umiejętność czytania ze zrozumieniem jest wśród uczestników tego forum powszechna? :zdziwko:
jojas
Stały Bywalec

Postprzez Pijący_mleko » 28 lut 2011, o 12:21

jojas napisał(a):Mam kolejne pytanie. Czy umiejętność czytania ze zrozumieniem jest wśród uczestników tego forum powszechna? :zdziwko:

Ponieważ użyłeś liczby mnogiej w pytaniu i uznałem ze nie jest to pytanie retoryczne to zobowiązany jestem odpowiedzieć.

Na mnie w tej sprawie nie licz :cool: ... czyli chciałem powiedzieć nie przeginaj :)
Iść, ciągle iść, trafiać celnie
W zawianej piaskiem trawy ślad
Być sobą być niepodzielnie
Oczami dziecka mierzyć świat
Iść, ciągle iść w stronę słońca
W stronę słońca aż po horyzontu kres

Redaktor do moich postów by się przydał
Pijący_mleko
Moderator

Zdjęcia: 232
Podziękował: 1359
Otrzymał podziękowań: 2187

Postprzez jojas » 28 lut 2011, o 12:30

Fajnie ktoś odpowiedział na pytanie :) co prawda dość pokrętnie ale jednak.
jojas
Stały Bywalec

Postprzez karolbiegacz » 28 lut 2011, o 14:28

jojas napisał(a):Fajnie ktoś odpowiedział na pytanie :) co prawda dość pokrętnie ale jednak.

Jednak ktoś czyta ... i to jest Pijący :)
karolbiegacz
-#KK24h

Zdjęcia: 41
Podziękował: 2095
Otrzymał podziękowań: 813

Powrót do Hyde Park