Raczej z tobą sie nie zgodzę ... 15 rowerzystów i żaden nie miał świateł?77maka77 napisał(a):Własnie pojeżdziłem troszkę wieczorem na ścieżce rowerowej . Na około 15 spotkanych rowerzystów żaden nie miał oświetlenia ani z przodu ani z tyłu.
Co do kamizelki to pewnie często widziałeś mnie i dwóch moich znajomych77maka77 napisał(a):No cóż coraz wiecej osób zakłada kamizelkę odblaskowa na drogę , kaski też już stają się coraz popularniejsze
... poza tym zauważyłem ze w okolicach "obwodnicy" jeszcze tylko dwie osoby używają kamizelki. A kaski widuję jeszcze rzadziej więc nie widzę raczej raptownego wzrostu takich zabezpieczeń wśród rowerzystów.
Też to zauważyłem ale jadąc rowerem (bo samochód porzuciłem parę lat temu gdy stwierdziłem że do niczego nie jest mi potrzebny).77maka77 napisał(a):Teraz gdy wieczorem np jadę gdzieś na jakąś wioskę samochodem czasami mijam rowerzystę bez świateł ale w kamizelce ( to takie szczęście w nieszczęściu ).
Pijący_mleko napisał(a):Też to zauważyłem ale jadąc rowerem (bo samochód porzuciłem parę lat temu gdy stwierdziłem że do niczego nie jest mi potrzebny).77maka77 napisał(a):Teraz gdy wieczorem np jadę gdzieś na jakąś wioskę samochodem czasami mijam rowerzystę bez świateł ale w kamizelce ( to takie szczęście w nieszczęściu ).
Trochę to dziwne ze ludzie poza granicami miasta przekonują sie do kamizelek a światełka ignorują.
a szczególnie od jej zapachu.

mac ap napisał(a):To kto go zauważył?

i do rowu.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości