Sportowe Przywitanie Roku 2012

Powrót do Propozycje

Tutaj zgłaszamy propozycje wspólnych wyjazdów

Postprzez Panzerjager44 » 30 gru 2011, o 13:44

Nie mam zamiaru otwierać spokojna głowa... chciałem tylko pokazać że nie jest mi to obojętne.

Do zobaczenia na spacerku i rowerze.
Life is too short to ride a shit bike
Panzerjager44
-#OCT

Zdjęcia: 157
Podziękował: 258
Otrzymał podziękowań: 142

Postprzez jojas » 30 gru 2011, o 17:19

Pijący_mleko napisał(a):Opcja 3:
Spotyka się 10 rowerzystów i każdy jedzie w inną stronę :P

Po rozjechaniu się każdy z nich wyciąga z za pazuchy 1/2 l mleka od wściekłej krowy, wypija je duszkiem i wszyscy spotykają się w "żłobku" :D . Ponieważ tak zaczęli w pierwszy dzień Nowego Roku to zgodnie z tradycja chleją przez pozostałe 365 dni. Skutkuje to tym, że wątroby im puchną do monstrualnych rozmiarów i staja się doskonałym surowcem na wyrób tradycyjnych sandałów używanych tak chętnie przez rzymskich legionistów. Należy jednak pamiętać, że cykliści to świadomy i odpowiedzialny narodek myślący o innych, dlatego swoje doczesne szczątki w swej ostatniej woli przekazują różnym akademiom medycznym. W podzięce badacze (patolodzy) pewne schorzenie zamiast zwać marskością wątroby zaczną nazywać wątrobą ostrołęckich cyklistów. W ten to miły i sympatyczny sposób dzięki ofiarności owych 10-ciu cyklistów po wsze czasy będzie ludzkość pamiętała o miłośnikach rowerów z Ostrołęki. :D
jojas
Stały Bywalec

Zdjęcia: 837
Podziękował: 110
Otrzymał podziękowań: 458

Postprzez karolbiegacz » 31 gru 2011, o 08:29

To coś nieprawdopodobnego :?: :?: :?:

To jakaś pomyłka :szok:
widzę to pierwszy raz...
to Ekomena jest inicjatorem a nie ja :)

ale jeśli tak napisano to ... i tak wszystkich zapraszam :)

pewnie jeden z moich maili trafił do prasy - ha ha
karolbiegacz
-#KK24h

Zdjęcia: 41
Podziękował: 2095
Otrzymał podziękowań: 813

Postprzez karolbiegacz » 31 gru 2011, o 08:43

Pijący_mleko napisał(a):
ekomena.pl napisał(a):Tradycyjny spacer noworoczny

Tradycyjny ?
To nie pomyłka. To tradycja.
Kolejny raz spotykamy się w pierwszym dniu Nowego Roku, na placu Bema o godzinie 12:00. Idziemy wolniutko wałem wzdłuż Narwi w kierunku Dzbenina.

Jako ciekawostkę podam że wspólnie z nami udział w tym wydarzeniu chcą wziąć entuzjaści rowerowi i biegacze związani z Amatorską Grupą bez limitu Ostrołęka i okolice.
Zapraszamy wszystkich członków i sympatyków naszego Stowarzyszenia.
Spotykamy się 1 stycznia 2012 r godzina 12:00 na Placu Bema.

Pamiętaj o zabraniu uśmiechu na twarzy, kiełbaski i ciepłej herbaty.

Źródło: http://ekomena.org.pl/

karolbiegacz roześlij wici o imprezie.

Ps
W artykule miało być napisane o forumowiczach, jednak z powodu braku szerszego odzewu ze strony innych osób
krulik zdecydował ze w artykule będzie wymieniona tylko grupa AG :)

Dajcie znak ze się myli :)
Przecież więcej forumowiczów będzie stanie ustać na własnych nogach po całonocnych imprezach ;)

Tak jak pisał wcześniej Pijący_Mleko z powodu braku odzewu wymieniono tylko AG a OCT się nie odzywało więc po co pisać o konserwach.
Wysyłałem maile do wszystkich (zachęcające do udziału).
Nie pisałem do nikogo o żadnej organizacji imprezy.
Pytałem EKOMENY czy możemy się przyłączyć.

I tak przyjadę rowerem i będę reprezentował OCT ... bo to przecież 1 stycznia 2012 :)
karolbiegacz
-#KK24h

Postprzez karolbiegacz » 1 sty 2012, o 19:42

Dziś tak przywitałem sportowo Nowy Rok.

1. Na Placu Bema o godz. 12:00 (tak była przewidziana zbiórka) - spóźniły się te osoby co powinny.
2. Pojechaliśmy rowerami różnej maści przed siebie (w stronę Dzbenina)
3. Dojechaliśmy gdzie trzeba (choć za daleko)
4. Wróciliśmy tam gdzie powinniśmy być już dawno.
5. Nie mieliśmy własnych kiełbasek.
6. Ognisko się paliło.
7. W czasie jazdy dowiedzieliśmy się z kim spał Krzysiek.
8. Postaliśmy, pogadaliśmy - jeden robił zdjęcia.
9. Chciałem jechać do domu ale (gdy się ktoś zadaje z EKOMENĄ) to okazało się, że to jacyś czarodzieje, wyczarowali rosnące dęby w moim kole rowerzyku za 500zł. Wycinając te drzewa z pomiędzy szprych uszkodziłem 14 z nich i przebiłem dętkę w 16 miejscach. Chciałem jechać na kapciu ale okazało się, że moje nogi nie dość, że z wystającą słomą z zelówek stały się tak długie, że złudzenie było takie jakbym miał strasznie nisko opuszczone siodło.
I pojechałem znów w sD
10. Dojechałem do domu i zjadłem obiad - otrzymałem także tradycyjny opieprz, że za długo jeździłem.
11. Wyszło mi ok. 36km
12. Kilka osób do mnie dzwoniło ale miałem dziś to w nosie.
13. Myślę, że za rok znów będziemy razem. Nie spóźnimy się - będzie nas więcej - będziemy mieli własne kiełbasy.

HEJ
karolbiegacz
-#KK24h

Postprzez lostpearl » 1 sty 2012, o 21:03

karolbiegacz napisał(a):Dziś tak przywitałem sportowo Nowy Rok.

1. Na Placu Bema o godz. 12:00 (tak była przewidziana zbiórka) - spóźniły się te osoby co powinny.
...
5. Nie mieliśmy własnych kiełbasek.
...
7. W czasie jazdy dowiedzieliśmy się z kim spał Krzysiek.
8. Postaliśmy, pogadaliśmy - jeden robił zdjęcia.
...
I pojechałem znów w sD
...
13. Myślę, że za rok znów będziemy razem. Nie spóźnimy się - będzie nas więcej - będziemy mieli własne kiełbasy.

Ad 1) :D
Ad 5) Niektórzy mieli, ale bali się wykorzystać :P
Ad 7) Dowiedzieliśmy się na czym jeździ Karol, kiedy nie jeździ na rowerze ;)
Ad 13) Jeśli za rok będę, to na pewno podtrzymam tradycję spóźniania (chyba, że na starość zacznę wcześniej wstawać)

A poza tym ... było bardzo przyjemnie, wybitnie rekreacyjnie, "aronia" goryczkę miała przednią, poczucie humoru u Pana J. było jak zawsze na swoim miejscu, niektórzy wyglądali jak bałwany, bo nie było śniegu i nie udał się kamuflaż.
lostpearl
-#OCT

Zdjęcia: 17
Podziękował: 52
Otrzymał podziękowań: 66

Postprzez jojas » 1 sty 2012, o 21:12

karolbiegacz z ogniska pojechalismy w kierunku Ostrołęki a Ciebie w grupie brak.
- Co się stało z karolbiegaczem - zapytała Netka
- Co się stało z karolbiegaczem - zapytała Perełka
- Co się stało z karolbiegaczem - zapytał Panzerjager44
- Co się stało z karolbiegaczem - zapytał Pijacy (paskudne napoje)
- Co się stało z karolbiegaczem - zapytałem ja
- nie wiem - powiedziała Netka
- ja też nie wiem - powiedziała Perełka (czym nikogo nie zadziwiła).
- zmarzłem - powiedział Panzerjager44 (zupełnie nie na temat co tez nikogo nie zdziwiło)
Pjący milczał i dzięki temu nie zdradził się ze swoimi myślami.
Efekt tego był taki, że pojechaliśmy (60% ) szukać karolbiegacza, bo a nuż go jake wilki zeżarły. Wróciliśmy na miejsce ogniska a tam ani śladu po karolbiegaczu. Netka chwyciła za komórę i dawaj wydzwaniać. Nikt nie odbiera.
- Co się stalo - zapytała rozglądając się wielkimi jak denka od winówek oczyma. W odpowiedzi usłyszała trzy razy nie wiem i raz zimno mi.
W ponurych nastrojach pojechaliśmy do domów, no bo nie ma karolbiegacza, co to tera bedzie?
Lepiej poczułem sie dopiero jak spotkaliśmy (Pijacy i ja) cała rodzinę Maka 77.
Reasumując jeżeli karolbiegaczowi nic się nie stało i pojechał se bez pożegnania, to znaczy, że jest nie karolbiegacz lecz prostak i cham.
KONIEC.
jojas
Stały Bywalec

Zdjęcia: 837
Podziękował: 110
Otrzymał podziękowań: 458

Postprzez Panzerjager44 » 2 sty 2012, o 00:21

jojas napisał(a):- zmarzłem - powiedział Panzerjager44 (zupełnie nie na temat co tez nikogo nie zdziwiło)

No jak to nie na temat :P Miałem ubranka założone na tzw "bałwanka", a naprawde jakoś po tej przerwie w rowerowaniu mi zawiewało, tak że kwestia tajemniczego zniknięcia nie zajmowała mego umysłu.
Tak serio to bardzo mi się podobało. Miałem niesamowita frajdę z jazdy z Wami. Lubię taki 1 stycznia :)

Artykuł na stronie OCT + zdjęcia Jojasa
Life is too short to ride a shit bike
Panzerjager44
-#OCT

Zdjęcia: 157
Podziękował: 258
Otrzymał podziękowań: 142

Postprzez karolbiegacz » 2 sty 2012, o 06:49

jojas napisał(a):- Co się stalo - zapytała rozglądając się wielkimi jak denka od winówek oczyma.
...
Reasumując jeżeli karolbiegaczowi nic się nie stało i pojechał se bez pożegnania, to znaczy, że jest nie karolbiegacz lecz prostak i cham.
KONIEC.

karol napisał(a):9. Chciałem jechać do domu ale (gdy się ktoś zadaje z EKOMENĄ) to okazało się, że to jacyś czarodzieje, wyczarowali rosnące dęby w moim kole rowerzyku za 500zł. Wycinając te drzewa z pomiędzy szprych uszkodziłem 14 z nich i przebiłem dętkę w 16 miejscach. Chciałem jechać na kapciu ale okazało się, że moje nogi nie dość, że z wystającą słomą z zelówek stały się tak długie, że złudzenie było takie jakbym miał strasznie nisko opuszczone siodło.

Powiedziałem DO WIDZENIA ale te drzewa, które wyrosły w moim kole i siodło i hamulec złamany zajęły mi trochę czasu aby usprawnić rower.
Wy pojechaliście a ja prosto do domu.

Tak było :)

ps. chciałem przez to wszystko wskoczyć do rzeki ale brzeg rzeki był niedostępny i podrapałbym sobie nóżki.
Mielibyście wreszcie spokój :)

I tak było fajnie (oprócz opieprzu w domu)
karolbiegacz
-#KK24h

Postprzez Pijący_mleko » 2 sty 2012, o 08:53

Obrazek

Tygodnik Ostrołęcki napisał(a):Ostrołęka Noworoczny spacer z Ekomeną i OCT

Jedni odpoczywają na kanapie, inni wolą spędzić pierwszy dzień nowego roku aktywnie. Na przykład na noworocznym, piątym już spacerze z Ekomeną.

Spacer z Ostrołęki do Dzbenina Stowarzyszenie Ekomena organizuje co roku. Po raz pierwszy do piechurów dołączyli rowerzyści z Ostrołęka Cycling Team. Przyprowadził ich Przemysław Rakowski, prezes. Razem z Stanisławem Giżyckim, prezesem Ekomeny, postanowili, że w 2012 roku podejmą kilka wspólnych akcji. Jakich? Mówiło się o wyprawie w Bieszczady...

Od tego roku Ekomena ma nową siedzibę: w pomieszczeniach po hotelu, w pałacyku. Można tam przychodzić i zgłaszać pomysły i propozycje, związane z turystyką, rekreacją i innymi formami aktywnego wypoczynku dla wszystkich.

Obrazek
(fot. A. Wołosz) - zdjęcie ze strony : http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/arti ... /273898054

Obejrzyj więcej zdjęć
Ostatnio edytowano 2 sty 2012, o 14:54 przez Pijący_mleko, łącznie edytowano 1 raz
Iść, ciągle iść, trafiać celnie
W zawianej piaskiem trawy ślad
Być sobą być niepodzielnie
Oczami dziecka mierzyć świat
Iść, ciągle iść w stronę słońca
W stronę słońca aż po horyzontu kres

Redaktor do moich postów by się przydał
Pijący_mleko
Moderator

Zdjęcia: 232
Podziękował: 1359
Otrzymał podziękowań: 2187

Postprzez Marqs » 2 sty 2012, o 10:54

Kurier Ostrołęcki napisał(a):Zamiast odpoczywać po nocy sylwestrowej niektórzy wsiedli na rower albo wzięli kijki Nordic Walking i punktualnie o godz. 12 w nowy rok przybyli na plac Bema, aby spotkać się na spacerze noworocznym organizowanym przez stowarzyszenie Ekomena. W tym roku entuzjastów aktywnego wypoczynku było ponad trzydziestu.

Cały artykuł i zdjęcia na stronie: http://kurierostrolecki.pl/84293,Ostroleka-Noworoczny-spacer-z-Ekomena.html
---
Marqs
Administrator

Zdjęcia: 769
Podziękował: 431
Otrzymał podziękowań: 251
Rower: USS

Postprzez Pijący_mleko » 2 sty 2012, o 15:43

Obrazek

Moja-ostroleka.pl napisał(a):W niedzielę, 1 stycznia blisko 40 ostrołęczan wzięło udział w noworocznym spacerze organizowanym przez stowarzyszenie Ekomena.
Miłośnicy aktywnego wypoczynku wyruszyli punktualnie o godzinie 12.00 z placu Bema. Wśród nich znaleźli się zarówno pasjonaci pieszych wędrówek, biegacze, jak i rowerzyści.

- Spacer noworoczny stał się już tradycją - powiedział Bogdan Sokalski, wiceprezes Ekomeny. - Z roku na rok przedsięwzięcie to cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Tym razem do akcji przyłączyli się: Amatorska Grupa bez limitu Ostrołęka i okolice, a także Ostrołęka Cycling Team.

Cały artykuł i zdjęcia na stronie: http://www.moja-ostroleka.pl/spacer-now ... 522,2.html
Obrazek . Obrazek . Obrazek

Edit
Obrazek

radio OKO.pl napisał(a):Ponad 40 osób wzięło udział w noworocznym spacerze zorganizowanym przez Stowarzyszenie Ekomena. Po raz pierwszy do sympatyków pieszych wędrówek dołączyła grupa blisko 10 rowerzystów z Ostrołęka Cycling Team.

http://www.radiooko.pl/index.php?option ... &Itemid=53
Iść, ciągle iść, trafiać celnie
W zawianej piaskiem trawy ślad
Być sobą być niepodzielnie
Oczami dziecka mierzyć świat
Iść, ciągle iść w stronę słońca
W stronę słońca aż po horyzontu kres

Redaktor do moich postów by się przydał
Pijący_mleko
Moderator

Zdjęcia: 232
Podziękował: 1359