Dlaczego warto pomagać młodym kolarzom?

Powrót do Ogólne

Ogólne rozmowy na tematy rowerowe dotyczące Ostrołęki

Postprzez lostpearl » 24 kwi 2012, o 12:34

karolbiegacz napisał(a):
lostpearl napisał(a):Nie każdy w pracy może pisać na forum.

nie każdy ma w domu internet :(
lub nie zawsze ma zasięg, bo chmura burzowa przesłoni :(
itd...
chyba nie chodzi tu o czas, w którym to piszemy? (rano czy wieczorem)

Wręcz odwrotnie, chodzi o czas, w którym to piszemy. Ja na przykład robię to teraz w przerwie pomiędzy pracą a pracą, w pracy. Wieczorem wolę zajmować się życiem rodzinnym, albo rozrywkowo czytać joja, pijącego i blondi (bo to jakaś świeża krew na forum).

Myślę jednak, że dyskusja w tym wątku odbiega od tematu o pomaganiu młodym, więc zakończę moje dywagacje stwierdzeniem: Zgadzam się młodym trzeba pomagać. Młodszym i mniej doświadczonym też trzeba pomagać i nie rzucać kłód pod nogi. Trzeba znaleźć sposób, żeby nie tylko ględzić na forum o pomaganiu, ale zacząć konstruktywne działania. W zawodach nie każdy młody na rowerze będzie mógł brać udział, albo nie będzie miał na to ochoty. Są jeszcze inne formy propagowania sportu "rowerowego" wśród młodych.

Kiedy zalogowałam się na forum, wcale nie tak dawno. Świetnie działały wycieczki rowerowe. Z przyjemnością czytałam posty Adminów, Pijącego, Octane1, czy Panzera, którzy opisywali swoje "wyprawy". Na zdjęciach widziałam uśmiechniętych ludzi z rowerami i czułam dobrą energię.

Dziś z lubię czytać wizje Pijącego (bo ma tam do wszystkiego dystans) i jojasa, bo ma megadystans. Ostatnio przybyła Blondi ze świeżą krwią. Poza ty (nie licząc postów rzeczowych) forum rusza się, kiedy burza wisi.

Uważam, że nie pomaga to ani wizerunkowi "rowerzystów", ani nie pomaga młodym (którzy tutaj może czasem zabłądzą, albo trafią) w przekonaniu się, że warto być w takiej ekipie, która co jakiś czas MUSI pomazać się dziegciem (żeby nie używać bardziej pejoratywnych określeń).
lostpearl
-#OCT

Zdjęcia: 17
Podziękował: 52
Otrzymał podziękowań: 66

Postprzez Dyżurna Blondi » 24 kwi 2012, o 13:41

lostpearl napisał(a):Blondi rozjemca zwaśnionych :D

Dla mnie Net, to dobre miejsce do "zabawy", a nie KONSTRUKTYWNYCH rozmów. Można tutaj podać SUCHE informacje.
EMOCJE zwierane w emotikonkach, czy literach układających się w słowa, nie oddadzą mimiki twarzy itp. czynników, które wpływają na to, że słuchacz słyszy to co mówimy.

Jestem jak najbardziej za spotkaniami w celu "obgadywania", dogadywania i rozumiem, że zebrania nie zawsze są najlepszym do tego miejscem.

Lost.
Masz racje i właśnie dlatego mój wierszyk jest bezosobowo skierowany.
Nie skierowany zupełnie do nikogo ale do tego kto się tak poczuje.
Również jest dowodem tego że czasem należy powiedzieć coś nawet konstruktywnego,
bez wytykania palcami ani owijania w bawełnę.
Chociaż ja jak ten kot lubię bawełnę własnych myśli.

A mój wkład temacie młodych ograniczy się do pomagania im w nieco bardziej zagmatwanych tematach,
na które nikt inny nie ma czasu ani zwraca uwagi

Np:

Ktoś musi ostrzec niewinnego młodziaka dlaczego nie należy naśladować pijącego
zanim nie dowie się co tak zawzięcie i nałogowo pija.

Ktoś musi takiego uświadomić że w brew pozorom nie należy ganiać po lesie i straszyć żadnego z "25krulików" bo jak się rozpędzą to się rozbiegną po lesie i tyle będziemy ich widzieli. A on sam nie będzie wiedział którego łapać...

Dlaczego młodemu nie wypada mówić nikomu "DZIEŃDOBRY"
i bardzo wiele innych przez nikogo nie zauważanych tematów.

No i w końcu :
dlaczego nie Koziłek Matołek?
Na ten moment mam bardzo duże zaległości za które przepraszam ale jak tylko wrócę to nadgonię.
Dyżurna Blondi
Stały Bywalec

Zdjęcia: 4
Podziękował: 74
Otrzymał podziękowań: 168

Postprzez karolbiegacz » 24 kwi 2012, o 13:53

wciąż nie znamy odpowiedzi na zadane pytania:
Po co została utworzona ta "tablica" na RO?
Dlaczego w sprawach bieżących nie pisze się o sprawach bieżących?
karolbiegacz
-#KK24h

Zdjęcia: 41
Podziękował: 2095
Otrzymał podziękowań: 813

Postprzez netka » 24 kwi 2012, o 19:21

Tablica się nie sprawdziła, ponieważ zbyt mało osób na nią zagladało. Poza tym podjęliśmy tak dużo inicjatyw, że nie starcza już czasu na pisanie, a nie robimy tego po to, aby się tym chwalić na forum albo ciągle tłumaczyć wiecznie niezadowolonym malkontentom. Działalność stowarzyszenia opiera się na społecznej aktywności ogółu członków - zachęcamy zatem do większej aktywności. Szkoda, że wśród nas nie ma zawodowego trenera, który profesjonalnie zająłby się szkoleniem młodych, ale i tak każdy z nas służy jak może swoim doświadczeniem, wiedzą i rowerowymi gadżetami.
netka
-#OCT

Zdjęcia: 2
Podziękował: 4
Otrzymał podziękowań: 12

Postprzez jojas » 24 kwi 2012, o 19:26

Bardzo interesujące wypowiedzi zmuszające do zastanowienia i refleksji i chciałbym w tym miejscu dodać tylko jedno
takie rozgawory mam głęboko w du.ie. I to kochane robaczki na tyle :)
jojas
Stały Bywalec

Zdjęcia: 837
Podziękował: 110
Otrzymał podziękowań: 458

Postprzez Wojtek » 24 kwi 2012, o 19:34

Jojas jak zwykle krótko, konkretnie i na temat :rotfl:
if you always do what you have always done,
you will always get what you always got.
Wojtek
Stały Bywalec

Podziękował: 426
Otrzymał podziękowań: 132

Postprzez karolbiegacz » 25 kwi 2012, o 07:10

AMEN
karolbiegacz
-#KK24h

Zdjęcia: 41
Podziękował: 2095
Otrzymał podziękowań: 813

Poprzednia strona