grupa jadąca w stronę dzbenina

Powrót do Ogólne

Ogólne rozmowy na tematy rowerowe dotyczące Ostrołęki

Postprzez karolbiegacz » 19 lis 2010, o 13:01

77maka77 napisał(a):Szkoda , że nie wiedziałem bo skoro świt to ja bardzo chętnie .

ee tam skoro świt po 11.00 :)
widziałem Ich

netka napisał(a):Uprzejmie donoszę,że dziś GjwsD zaszalała i skoro świt ruszyła w stronę...Kadzidła.53 km cudownej jazdy i błotka :)

skrzyczałem kobietę w samochodzie, że na Was trąbiła.
Było to na moście Madalińskiego.
Krzyknąłem "ale jesteś GŁUPIA"
Ostatnio edytowano 21 lis 2010, o 09:44 przez karolbiegacz, łącznie edytowano 1 raz
karolbiegacz
-#KK24h

Zdjęcia: 41
Podziękował: 2095
Otrzymał podziękowań: 813

Postprzez Pijący_mleko » 19 lis 2010, o 14:24

Jeden forumowicz "uprzejmie donosi" ,
inny forumowicz przyznaje sie że używa obraźliwych słów w miejscu publicznym w stosunku do kobiet.
Co to sie porobiło na takim dotąd spokojnym forum ;)

Ps.
A ilu było tych rowerzystów jadących "skoro świt w stronę Kadzidła".
Iść, ciągle iść, trafiać celnie
W zawianej piaskiem trawy ślad
Być sobą być niepodzielnie
Oczami dziecka mierzyć świat
Iść, ciągle iść w stronę słońca
W stronę słońca aż po horyzontu kres

Redaktor do moich postów by się przydał
Pijący_mleko
Moderator

Zdjęcia: 232
Podziękował: 1359
Otrzymał podziękowań: 2187

Postprzez karolbiegacz » 19 lis 2010, o 14:49

Pijący_mleko napisał(a):Jeden forumowicz "uprzejmie donosi" ,
inny forumowicz przyznaje sie że używa obraźliwych słów w miejscu publicznym w stosunku do kobiet.
Co to sie porobiło na takim dotąd spokojnym forum ;)

Ps.
A ilu było tych rowerzystów jadących "skoro świt w stronę Kadzidła".

forum jest nadal spokojne
- tylko niektórzy forumowicze nie
karolbiegacz
-#KK24h

Postprzez Zbyszko » 20 lis 2010, o 21:58

19. XI także byłem na trasie. Objechałem trasę: Ostrołęka - Łęg Starościński - Kurpiewskie - Szkwa - Dąbrówka - Lelis - Gibałka - Dylewo - Jeglijowiec - Baranowo - Przystań - Łęgi - Łazy - Ostrołęka. Razem 70 km. Średnia 28,5. Jak z tego wynika to GjwsD jeszcze funkcjonuje. :)
Zbyszko
Bywalec

Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 13

Postprzez karolbiegacz » 11 gru 2010, o 18:41

Dziś już wiem dlaczego GjwsD jest zaopatrzona w odpowiednie stroje kolarskie :)
Spotkałem dziś w sklepie dobrego człowieka, który wykupuje wszystkie elementy stroju kolarskiego i rozprowadza wśród GjwsD.
Spotkała mnie ta przyjemność, że odstąpił mi super kolarską kamizelkę za całe 10zł.
Kiedyś zastanawiałem się gdzie się podziały te stroje, które kiedyś były bardziej dostępne ale dziś to wszystko się wyjaśniło kto je sprząta :)
..................
Zbyszek - gdybyś chciał zrezygnować z bluzy do biegania (tej z MARATONU 25.4.2010r.) to chętnie odkupię.
Pozdrawiam :)
karolbiegacz
-#KK24h

Postprzez Pijący_mleko » 13 gru 2010, o 08:20

Ja też zastanawiałem się dlaczego nie mogę znaleźć żadnego stroju kolarskiego w tych sklepach.
Teraz wiem ze aby mieć tanio taki strój muszę polepszyć znajomość ze Zbyszkiem.
Iść, ciągle iść, trafiać celnie
W zawianej piaskiem trawy ślad
Być sobą być niepodzielnie
Oczami dziecka mierzyć świat
Iść, ciągle iść w stronę słońca
W stronę słońca aż po horyzontu kres

Redaktor do moich postów by się przydał
Pijący_mleko
Moderator

Zdjęcia: 232
Podziękował: 1359
Otrzymał podziękowań: 2187

Postprzez 77maka77 » 13 gru 2010, o 20:02

Chłopaki dajcie sobie z tym spokój . Pocił się w tym jakiś murzyn pederasta a ludzie się cieszą że mają koszulkę za 5 zł.
Taka odzież ma przeważnie temperaturę prania 30 stopni pranie ręczne. Zeby to było bezpieczne dla skóry trzeba by wręcz coś takiego wygotować a zazwyczaj traci to wtedy wszystkie właściwości oddychające i termoaktywne już nie mówiąc o odzieży z membraną ze się zwija w takiej temperaturze. Zaoszczędzone pieniądze trzeba będzie w przyszłości przeznaczyć na dermatologa. ale może się nie znam .
77maka77
Stały Bywalec

Zdjęcia: 52
Podziękował: 65
Otrzymał podziękowań: 62

Postprzez karolbiegacz » 13 gru 2010, o 20:08

Jeśli zmienię pracę to będę kupował tylko nowe :)
karolbiegacz
-#KK24h

Postprzez Zbyszko » 19 gru 2010, o 23:18

77maka77 napisał(a):Chłopaki dajcie sobie z tym spokój . Pocił się w tym jakiś murzyn pederasta a ludzie się cieszą że mają koszulkę za 5 zł.
Taka odzież ma przeważnie temperaturę prania 30 stopni pranie ręczne. Zeby to było bezpieczne dla skóry trzeba by wręcz coś takiego wygotować a zazwyczaj traci to wtedy wszystkie właściwości oddychające i termoaktywne już nie mówiąc o odzieży z membraną ze się zwija w takiej temperaturze. Zaoszczędzone pieniądze trzeba będzie w przyszłości przeznaczyć na dermatologa. ale może się nie znam .

I tutaj, moim zdaniem, jesteś w błędzie. Taką odzież można prać najczęściej w 40, a nawet 60 stopniach /patrz bielizna termoaktywna/, a po drugie niejednokrotnie jest ona całkowicie nowa. Nie musimy wydawać po 150 - 200 złotych - za komplet - aby dobrze w niej wyglądać. Skoro Ciebie stać na stroje "z górnej półki" kupuj je i nie krytykuj tych, którzy w nią zaopatrują się w inny sposób. Pozdrawiam i do zobaczenie na trasie w Twoich, nieskazitelnie nowych, firmowych strojach.
Zbyszko
Bywalec

Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 13

Postprzez 77maka77 » 20 gru 2010, o 17:42

Nigdzie nie napisałem że kupuje firmową odzież z górnej półki . Po prostu dla mnie "używana odzież sportowa" to siedlisko zarazków bakterii i grzybów więc takowej nie kupuje bo to jest odzież która zazwyczaj przylega do skóry i miała kontakt z hektolitrami potu bliżej nieokreślonych użytkowników - nikomu tego nie bronię jeśli jest tego świadom. Myślę że zupełnie zle mnie zrozumiałeś ale może nie będę się tłumaczył.
77maka77
Stały Bywalec

Postprzez lostpearl » 20 gru 2010, o 17:55

Zbyszko napisał(a): Nie musimy wydawać po 150 - 200 złotych - za komplet - aby dobrze w niej wyglądać.

Zbyszko, gdzie można kupić komplet za 150-200 zł? Szukam w Internecie i nawet niefirmowe kosztują sporo ponad 100 zł za sztukę. Konkretnie oglądałam zimowe, długie spodnie i ceny są kosmiczne jak dla mnie. Może mógłbyś (lub ktoś, kto kupuje przez Internet) coś polecić - stronę np. jakąś?
lostpearl
-#OCT

Zdjęcia: 17
Podziękował: 52
Otrzymał podziękowań: 66

Postprzez 77maka77 » 21 gru 2010, o 09:14

77maka77
Stały Bywalec

Postprzez lostpearl » 21 gru 2010, o 20:07

A dziękuję Ci bardzo 77maka77 :)
Można znaleźć tańsze zestawy, ale niestety są brzydkie, zresztą te droższe też urodą nie grzeszą. Podobały mi się ogromnie koszulki, spodenki, komplety pod tym adresem http://www.bobshop.de/pl/Kolekcja-damska/ znalezione, ale niestety, CENA ZABÓJCZA.
lostpearl
-#OCT

Postprzez jojas » 22 gru 2010, o 07:13

Przepraszam ale czy odzież ta ma być funkcjonalna czy ładna (uczucie subiektywne)? Jeżeli ładna to po to aby zwracać na siebie uwagę (ciężko jest oglądać w trakcie jazdy na rowerze własne plecy lub pośladki). Jeżeli ma wyglądać dla innych (gdy mam strój śliczny to upiększam ruch uliczny) to należy jeździć tylko przy dobrej widoczności. Może należy kupić jeden strój do lansu a drugi do użytkowania zgodnie z przeznaczeniem. :D
Ps. jeszcze nie wypiłem dzisiaj kawy stąd mój dobry nastrój. :)
jojas
Stały Bywalec

Zdjęcia: 837
Podziękował: 110
Otrzymał podziękowań: 458

Postprzez karolbiegacz » 22 gru 2010, o 07:41

GupaJadącaWStronęDzbenina
Przypominam :)
..................................
o ciuchach można gdzieś tu : http://rowerowaostroleka.pl/viewtopic.php?t=381
karolbiegacz
-#KK24h

Postprzez lostpearl » 22 gru 2010, o 07:55

jojas napisał(a):Przepraszam ale czy odzież ta ma być funkcjonalna czy ładna (uczucie subiektywne)? Jeżeli ładna to po to aby zwracać na siebie uwagę (ciężko jest oglądać w trakcie jazdy na rowerze własne plecy lub pośladki). Jeżeli ma wyglądać dla innych (gdy mam strój śliczny to upiększam ruch uliczny) to należy jeździć tylko przy dobrej widoczności. Może należy kupić jeden strój do lansu a drugi do użytkowania zgodnie z przeznaczeniem. :D
Ps. jeszcze nie wypiłem dzisiaj kawy stąd mój dobry nastrój. :)

Proszę :). Ładna i funkcjonalna ma być! Zawsze plecy i pośladki można obejrzeć przed jazdą, bo rzeczywiście podczas jazdy, chodzenia, turlania i innych czynności służących przemieszczaniu się - ciężko plecom i pupie patrzeć w oczy. Co do lansu – to każdy go uprawia, mniej lub bardziej skrycie, i mniemam, że widoczność niewiele ma z tym wspólnego.
Jeden strój do lansu, drugi do użytkowania? Za drogo! Ekonomiczniej i mniej miejsca w szafie – funkcja + urok stroju . A na marginesie, jeśli buzia i krój ciała nie do lansu, to może przynajmniej szatą da się przyciągnąć zamglone spojrzenia, w których dobra widoczność jest niewskazana.

Dzięki Karolbiegaczu za przypomnienie :P. Jednak strój ma związek wielki z GjwsD. Pamiętam jak powiedziałeś, że nie mogę jechać w stronę Dzbenina bez kasku na głowie. Wyobraź sobie, gdybym chciała jeździć z Wami nie tylko bez kasku tą drogą? Konsekwencje dla GjwsD byłyby ogromne, ale przemilczę. Poza tym kiedy stroje wybieram - zawsze myślę o ławeczce :zalamany:, że musi jej być zimno i smutno kiedy nie widzi żółtej grupy, która taki kolor wybrała na odzienie z funkcjonalności, a nie dla lansu :D.
lostpearl
-#OCT

Postprzez karolbiegacz » 22 gru 2010, o 17:44

Dziś patrzyłem na ławeczkę GjwsD ale niestety nic nie mówiła, że jej smutno :)
Widocznie twarda jest.
karolbiegacz
-#KK24h

Postprzez lostpearl » 22 gru 2010, o 19:04

karolbiegacz napisał(a):Dziś patrzyłem na ławeczkę GjwsD ale niestety nic nie mówiła, że jej smutno :)
Widocznie twarda jest.

Nie zapominaj, że twardzi, nie skarżą się głośno, co nie zmienia faktu, że smutno im bywa ;) . Następnym razem ociesz i nie mijaj obojętnie. Najlepiej w wigilię - może się dowiesz co w GjwsD piszczy?
lostpearl
-#OCT

Postprzez karolbiegacz » 22 gru 2010, o 19:28

lostpearl napisał(a):
karolbiegacz napisał(a):Dziś patrzyłem na ławeczkę GjwsD ale niestety nic nie mówiła, że jej smutno :)
Widocznie twarda jest.

Nie zapominaj, że twardzi, nie skarżą się głośno, co nie zmienia faktu, że smutno im bywa ;) . Następnym razem ociesz i nie mijaj obojętnie. Najlepiej w wigilię - może się dowiesz co w GjwsD piszczy?

W wigilię to z rowerem będę rozmawiał - jakie ma życzenia na Nowy Rok :)
karolbiegacz
-#KK24h

Postprzez jojas » 23 gru 2010, o 10:03

karolbiegacz to masz problem, a nawet dwa.

1. Jak nakarmić rowerek opłatkiem
2. Rowerki nie asystowały przy narodzinach Jezusa, i dlatego nawet po spożyciu opłatka (poświęconego) nie będą mówiły ludzkim głosem :)
Prognoza na rok 2011
Jak nas namierzą "mohery", to za pisanie tego rodzaju postów będziemy mieli przechlapane. :)
jojas
Stały Bywalec

Zdjęcia: 837
Podziękował: 110
Otrzymał podziękowań: 458

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne